Αοκάρα ολέ,


Αοκαρα 1987

Δημοσιευμένο στη κατηγορία Πριν χρόνια από Δημήτρης Δουλγέρης τον Αυγούστου 15th, 2012

Ανάσταση στο παλιό χωριό

Δημοσιευμένο στη κατηγορία Πριν χρόνια, Φωτογραφίες από Giorgos τον Μαΐου 31st, 2012

Ανάσταση στο παλιό χωριό

Ο ΑΟΚ το 1977

Δημοσιευμένο στη κατηγορία Πριν χρόνια από Δημήτρης τον Νοεμβρίου 13th, 2008

Όρθιοι από αριστερά: Μπακιρτζής , Βοϊνιάδης Γ., Μακρίδης Π., Δελικώστας Γ.,

Νατσίδης Μ., Τοκμάκης Χ., Κερατίδης Γ., Μπακιρτζής Γ.

Καθισμένοι από αριστερά: Μπακιρτζής Ν., Νατσίδης Θ., Πάλλας Δ., Νατσίδης Θ.,

Μπαμπαλής Γ., Αραμπατζόγλου Φ.

Απάν - Κατ Μαχαλάς

Δημοσιευμένο στη κατηγορία Aφιερώματα, Πριν χρόνια από Δημήτρης τον Σεπτεμβρίου 14th, 2008

Για όσους δεν γνώρισαν τα ντέρμπι αυτά…
του Γιώργο Β.

Το 1977-1978, η νεολαία της εποχής (10 έως 12 χρονών, ) είχαμε χωρίσει το χωριό σε δυο μαχαλάδες.
Τον Απάν μαχαλά και τον Κατ. Απ΄ το δρόμο της εκκλησίας κι απάν ήταν ο Απάν μαχαλάς και απ΄ το δρόμο κι κάτ ο Κάτ μαχαλάς. Τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα γινόταν αγώνας και τι αγώνας… Ντέρμπι με όλη τη σημασία. Απάν-Κατ μαχαλάς ή Κατ-Απάν μαχαλάς ανάλογα σε ποιανού έδρα παίζαμε. Και λέω έδρα γιατί εκείνη την εποχή υπήρχαν τρία γήπεδα στο χωριό.Το κανονικό του ΑΟΚ, του Κατ μαχαλά που ήταν κοντά στα ξηραντήρια και του Απάν που βρισκόταν πίσω από το κανονικό μετά το σπίτι του Φίλλιπα.Το γήπεδο του Απάν Μαχαλά ήταν στενό και …πολύ μακρύ, οι μεγάλοι απορούσαν πως παίζαμε εκεί αφού από τη μια εστία μέχρι την άλλη χρειαζόσουν ποδήλατο…
Μπορεί να ήταν ντέρμπι όμως ο Απάν μαχαλάς δεν έχασε κανένα παιχνίδι.Μία μόνο φορά κινδυνέψαμε να χάσουμε ένα, παίζαμε στο κανονικό γήπεδο και ο Πέτρος Σ..(από τους καλύτερους του Απάν μαχαλά) έπαιξε από τον Κατ μαχαλά, μετά από σκληρό αγώνα ,που δυστυχώς δεν θυμάμαι το αποτέλεσμα, κερδίσαμε στα πέναλτι.Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι πρώτη φορά παίζαμε σε κανονικό γήπεδο με κανονικές εστίες και για πιτσιρικάδες ήταν μεγάλη εμπειρία, μας έβγαινε το λάδι μέχρι να φτάσουμε στην άλλη άκρη, το καλό όμως ήταν οι μεγάλες εστίες για του επιθετικούς που βάζαν γκολ άνετα, κακό βέβαια για τους τερματοφύλακες.

Όρθιοι από αριστερά: Γιώργος Τέκος, Γιάννης Σταυρίδης, Γιώργος Βοϊνιάδης, Κώστας Τέκος, Γιώργος Γιούσογλου.
Καθισμένοι από αριστερά: Πολυχρόνης Αρχοντόγλου, Ζήσης Δημήτρογλου, Στράτος Βασιλείου, Φώτης Κιομουρτζής

Το υλικό των ομάδων:
Απάν Μαχαλάς: Γιάννης Σ.( Θεσσαλονίκη)., Γιώργος Τ.(Γερμανία), Κώστας Τ.(Κόμαρα), Πέτρος Σ.(Γερμανία),Φώτης Κ.(Κόμαρα),Γιάννης Δ.(Στρατιωτικός,κάπου στην Ελλάδα), Γιάννης Σ., Πολυχρόνης Α.(Κόμαρα) , Ζήσης Δ.(Ελβετία),Στράτος Β.(Κόμαρα), Γιώργος Γ., Γιώργος Β(Γερμανία),Σάκης Δ., Γιώργος Λ.

Κάτ Μαχαλάς: Πασχάλης Μ. (Κόμαρα), Αντώνης Σ.(Κόμαρα), Δημήτρης Κ.(Μίμης,Αθήνα),Δημήτρης Μ.,Χρήστος (Τάκης) Ν., Νίκος Σ.(Ξάνθη),Δημήτρης Μ.,Ζήσης Δ.(Κόμαρα),Πέτρος Σ.(Κόμαρα).
Αυτούς που θυμάμαι.Επίθετα δεν βάζω αλλά πιστεύω να έχετε καταλάβει περί ποιας γενιάς πρόκειται.

Και φυσικά οι αγώνες δεν γινόταν πάντα με εντεκάδες, όσοι βρισκόμασταν κάναμε το παιχνίδι αλλά πάντα με ίσο αριθμό παικτών και το συν που είχε ο Απάν μαχαλάς ήταν ότι είχε πάντα αναπληρωματικούς κι έτσι αντέχαμε περισσότερο
Ο Κάτ μαχαλάς είχε τόσο άχτι να κερδίσει που μόλις ερχόταν οι παίκτες τους από Γερμανία Γιώργος Α.,Δημήτρης Σ., την επόμενη μέρα γινόταν αγώνας με την ελπίδα να μας κερδίσουν αλλά…. δεν το είχαν καταφέρει.
Ένα καλοκαίρι είχε γίνει ο αγώνας την ίδια μέρα που ήρθε ο Γιώργος Α. και μάλιστα με καινούρια δερμάτινη μπάλα,που τρελαινόμασταν μόνο που τη βλέπαμε γιατί τότε σπάνια βλέπαμε καλές δερμάτινες, πάλι όμως ήττα ακόμα και με καινούρια μπάλα.

Αυτή τη φωτογραφία την έψαχνα χρόνια, φέτος που πήγα στο χωριό την βρήκα στο Γιώργο Τ. το γείτονα.

Όποιος γνωρίζει, θυμάται ή έχει καμιά φωτογραφία από τα ντέρμπι ας στείλει ένα email ….


ΑΠΑΝ-ΚΑΤ ΜΑΧΑΛΑΣ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ….

Comments Off

Ο ΑΟΚ το 2008

Δημοσιευμένο στη κατηγορία Πριν χρόνια από Δημήτρης τον Νοεμβρίου 14th, 2007

Προηγούμενη σελίδα »