Αοκάρα ολέ,


ΠΑΣΧΑ 2007 Ελεύθεροι - Παντρεμένοι 4 - 4

Δημοσιευμένο στη κατηγορία Aφιερώματα από Δημήτρης τον Απριλίου 10th, 2007

Κείμενο Δ. Σύρμου.

Για άλλη μία χρονιά το Μ. Σάββατο πραγματοποιήθηκε στο χωριό μας ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ. Οι παίκτες και των δύο ομάδων μαζεύτηκαν από νωρίς στο γήπεδο, δεν κρατιόντουσαν, τα πειράγματα έδινα και έπαιρναν και από τις δυο μεριές. Υπήρχε πολλή μεγάλη συμμετοχή και αγωνιούσανε και οι δυο ομάδες για να ξεκινήσει ο αγώνας. Ο διαιτητής του αγώνα έφτασε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο γήπεδο πάνω σε μία γουρούνα και ήταν αποφασισμένος για άλλη μια χρονιά να κάνει το χρέος του όπως αυτός ξέρει πολλή καλά να κάνει. Το παιχνίδι ξεκίνησε περίπου στης 17΄00 και οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά η καθεμία για το δικό της λόγο.

Οι Παντρεμένοι ήθελαν να διατηρήσουν την παράδοση ενώ οι Ελεύθεροι διψούσαν για την πρώτη τους νίκη. Την πρώτη μεγάλη ευκαιρία την πραγματοποίησαν οι Ελεύθεροι με τον Σταύρίδη Ιωάννη (αεροπόρος), βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον γκολκίπερ των Παντρεμένων Καραθεοδώρου Θεόδωρο( αγωνίσθηκε για 15 λεπτά και ήταν άψογος δεν έφαγε ούτε ένα γκολ) και η μπάλα κατέληξε άουτ. Αμέσως στο επόμενο λεπτό ξανά ο ίδιος παίκτης έχασε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία προκαλώντας την δυσαρέσκεια στους συμπαίκτες του και στον προπονητή του Μπόιδογλου Πασχάλη. Οι παντρεμένοι ανταπέδωσαν τις ευκαιρίες με τον Νάτση τον Μανόλη που πραγματοποίησε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή μόλις άουτ και μία ευκαιρία σχεδόν πάνω από την γραμμή ο Βασίλης Παπαμιχαήλ δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ. Σε μια αντεπίθεση όμως που πραγματοποιήθηκε από τους Ελεύθερους η άμυνα των παντρεμένων που μέχρι τότε λες και ήταν από μπετόν αδράνησε και ο Στέφανος Δουμπουλάκης με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ μη μπορώντας ο τερματοφύλακας των Παντρεμένων Σερμπέζης Αντώνιος να αντιδράσει. Έτσι έληξε το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Παντρεμένοι μπήκαν αποφασισμένοι για να διατηρήσουν αυτό που έχουν κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια που γίνετε αυτή η γιορτή και νωρίς νωρίς έχασαν δύο ευκαιρίες με τον Νάτση Μανόλη και Αραμπατζόγλου Φίλιππα . Όμως ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν με το ξεκίνημα οι παντρεμένοι το έκαναν με τον Νάτση μετά από πέντε λεπτά με ένα άψογο πλασέ μέσα από την περιοχή μην μπορώντας ο τερματοφύλακας των Ελεύθερων Στεργίου Σταύρος να αντιδράσει και το σκορ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς έγινε 1 - 1. Αμέσως μετά οι ελεύθεροι πήραν τα ινία του αγώνα και με ωραία κεφαλιά ψαράκι του Βασιλείου Στράτο και με ωραία ατομική ενέργεια και σέντρα σουτ από πολλή πλάγια θέση του Σύρμου Στέργιο έκαναν το σκορ 2 – 1 και 3 – 1 αντίστοιχα.

Οι παντρεμένοι κατάφεραν να μειώσουν σε 3 – 2 με τον Ορφανίδη Βασίλειο ύστερα από μια ωραία ατομική ενέργεια και δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή (πολλή καλός παίκτης από Δράμα γιος της Σταυρίδου Άννας). Ενώ οι παντρεμένοι πίεσαν για την ισοφάριση οι ελεύθεροι έβαλαν ακόμη ένα γκολ με τον Σταυρίδη Γιάννη(αεροπόρος) με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή. Οι παντρεμένοι όμως από την πείρα τους γνωρίζουν ότι ο αγώνας λήγει με το σφύριγμα του διαιτητή πίεσαν ασφυκτικά και με ωραίο γκολ του Κερατίδη Γιάννη πλασέ μέσα από την περιοχή μείωσαν σε 4 – 3 . Και εκεί που όλοι πίστεψαν ότι ο αγώνας θα έληγε με 4– 3 υπέρ των ελεύθερων χτύπησε ο δαιμόνιος και μόνιμος σκόρερ των Παντρεμένων και του τουρνουά Παπαμιχαήλ Βασίλης και με ωραίο τακουνάκι έκανε το 4 – 4 (πέρυσι έβαλε με ψαλιδάκι) κυριολεκτικά στην λήξη του αγώνα αφήνοντας για άλλη μια χρονιά τους Ελεύθερους στα κρύα του λουτρού.

Μετά ακολούθησε η διαδικασία των πέναλτι όπου οι Παντρεμένοι με το ηθικό πλέον στα ύψη και με εύστοχες εκτελέσεις του Δεληκώστα Ιωάννη, Κερατίδη Θεόδωρο, Αραμπατζόγλου Φίλιππο πήραν την νίκη αφού από τους ελεύθερους ευστόχησε μόνο ο Σύρμου Στέργιος. Από του παντρεμένους έχασε πέναλτι ο Αρχοντόγλου Πολυχρόνης και δεν χρειάσθηκε να χτυπήσει ο Κερατίδης Γιάννης ενώ από τους ελεύθερους πέναλτι έχασαν ο Βασιλείου Στράτος,, Σταυρίδης Γιάννης (αεροπόρος), Δουμπουλάκης Στέφανος . Επίσης από τους Ελεύθερους αγωνίστηκε ένας οπαδός και φίλος του ΑΟΚ από την Ιρλανδία, ο David που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και τον ευχαριστούμε για την συμμετοχή του.

Το αποτέλεσμα λίγη σημασία έχει. Αυτό που έχει μείνει σε όλους και είναι ανεκτίμητο, είναι ότι καταφέραμε για μία ακόμη χρονιά να βρεθούμε πάλι όλοι μαζί παλιοί και νέοι ποδοσφαιριστές του ΑΟΚ και να ανανεώσουμε το ραντεβού για την επόμενη χρονιά. Και φυσικά δεν ξεχνάμε αυτούς που δεν μπόρεσαν να έρθουν για τους δικούς τους λόγους αλλά το μυαλό τους ήταν σε αυτόν τον αγώνα και ήταν σαν να ήταν μαζί μας.

Συνέχεια στο φώτο-ρεπορτάζ

Γράψε το σχόλιο σου!